×
Logo

Dejton

FAMA Metodologija predstavlja projekat o umijeću pregovaranja

FAMA Metodologija u povodu godišnjice potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazum predstavlja projekat: 

Modul: Prenos znanja
Dejtonski mirovni sporazum
Umijeće pregovaranja: Kako završiti rat

koji sumira njihov cjelokupan dosadašnji rad na ovu temu. 

Dejtonski mirovni sporazum, potpisan 1995. godine, može se posmatrati kao složen politički i pravni dokument, ali i kao svjedočanstvo umijeća pregovaranja čime je okončan rat u Bosni i Hercegovini.

FAMA Metodologija usmjerava fokus na umijeće pregovaranja mapirajući zamršenu matricu američke 'šatl-diplomatije' i 'neposrednih mirovnih pregovora' u zračnoj bazi Wright-Patterson u Dejtonu, Ohio. Cilj projekta je kontekstualizacija i vizualizacija događaja koji su obilježili kraj 20. stoljeća i koji i dalje oblikuju budućnost Bosne i Hercegovine. Namjera je pomoći današnjim i budućim generacijama da razumiju uzroke i posljedice mirovnog sporazuma.

Istraživački rad FAMA Metodologije o ovoj temi započeo je 1997. godine i postepeno se razvijao kroz pojedinačne projekte koji se bave Dejtonskim mirovnim sporazumom iz različitih perspektiva i u različitim multimedijalnim formatima. Svaki od ovih projekata predstavljen je kao samostalni obrazovni model u produkcijskom formatu prilagođenom svom vremenu.

Projekat je predstavljen na web stranicama: famacollection.org i famamethodology.net
i kroz socijalne medije: Facebook: facebook.com/famamethodology; Instagram: instagram.com/fama_methodology; Twitter: twitter.com/famamethodology; YouTube: youtube.com/famamethodology

Za sve upite i dodatne infomacije molimo Vas da nas kontaktirate na: info@famamethodology.net

NOVOSTI

Izjava

03. 10. 2017.